12 Απριλίου 2013

Όλα τα πασχαλινά bazaar με ένα...click

Το Πάσχα πλησιάζει και η απορία «πόσο κοστίζουν οι λαμπάδες» κυριεύει τους πάντες. Η λύση είναι μία: τα πασχαλινά bazaar. Έχουν ήδη ξεκινήσει και προσφέρουν ευφάνταστες εναλλακτικές λύσεις με μεράκι, δημιουργικότητα και έμπνευση.
«Our bazaar»
Για εσάς, που έχετε βαρεθεί τις συμβατικές και συνηθισμένες λαμπάδες, σπεύσατε την Κυριακή 14 Απριλίου στο…δικό μας bazaar. Το «Our bazaar» είναι η έκθεση της χειροποίητης λαμπάδας από Έλληνες δημιουργούς. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 3 έως 29 ευρώ ενώ το bazaar θα είναι ανοιχτό όλες τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Απριλίου.
Πληροφορίες: αίθουσα «Our Bazaar», οδός Δράκου 33, Κουκάκι (ακριβώς στη στάση του μετρό Συγγρού – Φιξ) Κυριακή 14 Απριλίου (και όλες τις Παρασκευές και Σάββατα του Απριλίου), από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, είσοδος ελεύθερη.

Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη
Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου, το Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει το φετινό πασχαλινό του μπαζάρ με δημιουργίες των καλλιτεχνών: Νατάσσα Γκάνα, Ελένη Δασκαλάκη, Μαίρη Σαμόλη και Ανδρέα Ψαράκο. Αναλυτικά η Νατάσσα Γκάνα φιλοτεχνεί sous-verres στα χρώματα της άνοιξης, η Ελένη Δασκαλάκη δημιουργεί κοσμήματα σύμφωνα με το γούστο σας, η Μαίρη Σαμόλη…κρεμάει ευχές στις λαμπάδες σας και ο Ανδρέας Ψαράκος ολοκληρώνει την πασχαλινή διάθεση κατασκευάζοντας πρωτότυπα αυγά.
Τα πασχαλινά είδη έχουν ειδικές τιμές, ενώ στο Art Shop οι αφίσες έχουν έως 70% έκπτωση, τα βιβλία, οι μεταξοτυπίες και τα παιδικά έως 50% ενώ τα κοσμήματα έως 30%. Για όσους δε, θέλουν να απολαύσουν ένα γευστικό brunch, το Café Merlin σας το προσφέρει με 15 ευρώ.
Πληροφορίες: Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71, Αθήνα, τηλ 210-3611206, www.thf.gr , 13 Απριλίου και 14 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 18:00.

«Athens Plaza Hotel»
Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου, 25 δημιουργοί με ζωηρή φαντασία και πασχαλινή διάθεση, σας προσκαλούν στο Athens Plaza Hotel, στην πλατεία Συντάγματος, για να απολαύστε μία βόλτα στο φιλανθρωπικό τους bazaar.
Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Athens Plaza, οι 25 δημιουργοί, με πολλές ανησυχίες και έντονη καλλιτεχνική φύση, διοργανώνουν πασχαλινό bazaar με τις χειροποίητες δημιουργίες τους και μας προσκαλούν όλους να το επισκεφθούμε, να τους γνωρίσουμε, να αγοράσουμε δώρα για τους αγαπημένους τους αλλά και τους εαυτούς μας.
Κοσμήματα, λαμπάδες, φαναράκια, ρούχα για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, παιχνίδια, τσάντες… όλα με έμπνευση από την άνοιξη και το Πάσχα που πλησιάζει! Το bazaar έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μέρος των εσόδων θα ενισχύσει τα Παιδικά Χωριά SOS.
Πληροφορίες: Athens Plaza Hotel, πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είσοδος ελεύθερη.


«Τεχνόπολις»
Αν η πρωτοτυπία είναι αυτό που αναζητάτε, επισκεφθείτε την «Τεχνόπολη» την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου. Το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ) φέτος το Πάσχα σας έχει μία έκπληξη. Το κτίριο «Αεριοφυλάκιο 2» γεμίζει με… παιχνίδια από όλο τον κόσμο για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά.
Στο bazaar θα βρείτε παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια για όλες τις ηλικίες, αισθητηριακής ανάπτυξης, κατασκευών, πασχαλινές χειροποίητες λαμπάδες, χειροποίητα σαπούνια σε νέα πασχαλινά σχέδια, κατασκευασμένα από τους Εκπαιδευομένους του ΠΕΚ/ΑμεΑ. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα δελεαστικές καθώς ξεκινούν μόλις από 1 ευρώ.
Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται και σπάνια συλλεκτικά κομμάτια σε επίσης εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Κάντε τις πασχαλινές σας αγορές και προσφέρετε πρωτότυπα δώρα στους αγαπημένους σας, ενισχύοντας το έργο και τις λειτουργικές ανάγκες του Πειραϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία.
Πληροφορίες: «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Kτίριο «Αεριοφυλάκιο 2», Πειραιώς 100, Γκάζι, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Απριλίου, από τις 12το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. (ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ατόμων με Αναπηρία, Αχαρνών 27 & Δωδεκανήσου, ΤΚ 185 41, Καμίνια – Πειραιάς Τηλ. 210-4223033, fax 210-4223034, www.pek-amea.gr , pekamea@gmail.com)

«Καλειδοσκόπιο»
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καλειδοσκόπιο» έχει ετοιμάσει το δικό της πασχαλινό bazaar με δώρα από επαγγελματικά εργαστήρια. Σπεύσατε λοιπόν, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Άγκυρα» την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου για να αποκτήσετε τα δικά σας δώρα από τη «Μαργαρίτα» (Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής), την «Πυξίδα» (Συνεταιρισμός Δραστηριοτήτων Ψυχικής Υγείας), τον «Φάρο» (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας) και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η Έργανος».
Πληροφορίες: Πολυχώρος«Άγκυρα», τηλ.: 210 3837540 – 210 3837667, fax: 210 3837066, polixorosagyra@agyra.gr , Τρίτη 16 Απριλίου, 12 με 8 μ.μ και Τετάρτη 17 Απριλίου, 10 με 8 μ.μ.

«Athens' Agora»
Η «Athens' Agora», μία νεοσύστατη ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές που διοργανώνουν κινητές αγορές τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, διοργανώνουν από την Πέμπτη 18 ως την Κυριακή 22 Απριλίου τη δεύτερη τους έκθεση σε μορφή pop up agora, σε κεντρικούς χώρους της Αθήνας, όπως είναι το Tailor made (18/4), το Pure Bliss (19/4), το Magaze (20/4), το Tranzistor (21/4) και το λουκούμι Bar (22/4).
Η υπαίθρια αγορά βασίζεται σε 4 άξονες: χειροποίητες δημιουργίες κάθε λογής, οικολογικά και βιολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, πολιτιστικές παρουσιάσεις (από live bands, catwalk έως προβολή πειραματικών ταινιών και street art) αλλά και δωρεάν διαδραστικά εργαστήρια/σεμινάρια.
Πληροφορίες: , Tailor made (18/4), Pure Bliss (19/4), Magaze (20/4), Tranzistor (21/4) και λουκούμι Bar (22/4), Πέμπτη 18 ως την Κυριακή 22 Απριλίου, για αναλυτικές πληροφορίες επικοινωνήστε με antonis.pattakos@athensagora.org, www.athensagora.org .

«Τα Πιτσιρίκια» στο Χυτήριο
Τα «πιτσιρίκια» ξαναχτυπούν με διήμερο για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στο Πάσχα. Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, στο Θέατρο Χυτήριο πληθώρα εκθετών χειροποίητων, εναλλακτικών παιδικών ειδών, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και διαλέξεις για γονείς, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Από τις 11.00 έως τις 20.00, μικροί και μεγάλοι μπορούν να προμηθευτούν ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ, μωρουδιακά, λαμπάδες και πασχαλινά είδη, που προτείνουν πάνω από 25 δημιουργοί και έμποροι χειροποίητων εναλλακτικών ειδών για παιδιά.
Οι μικροί φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων, για πιτσιρίκια, όπως το πρωτότυπο μπισκοτοπαιχνίδι της La Mimada Del Barrio αφιερωμένο στο Πάσχα, το θεατρικό παιχνίδι από το Kids On Stage και ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, ενώ θα γίνει παρουσίαση και ανάγνωση του παραμυθιού «Ο μάστορας των λουλουδιών» της συγγραφέα Ελευθερία Σπαντιδάκη (εκδ. Σταμούλης). Παράλληλα, θα λάβουν χώρα διαλέξεις ειδικά σχεδιασμένες για τους γονείς από τις ψυχολόγους της «Λέξης».
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο
12:00 - 13:30 Μπισκοτοπαιχνίδι με θέμα το Πάσχα από τη La Mimada Del Barrio.
14:00 - 15:30 Θεατρικό Παιχνίδι από το Kids On Stage.
16:00 – 17:30 «Ζωγραφικό mix & match» από το καλοκαιρινό φεγγάρι ηλικίες 3 – 6.
18:00 - 19:00 Παρουσίαση και ανάγνωση του παραμυθιού «Ο μάστορας των λουλουδιών» της Ελευθερίας Σπαντιδάκη (Εκδόσεις: Αθ. Σταμούλη).
Κυριακή
12 :00-13:30 Μπισκοτοπαιχνίδι με θέμα το Πάσχα από τη La Mimada Del Barrio ηλικίες 3 – 8.
14:00-15:30 Θεατρικό Παιχνίδι από το Kids On Stage ηλικίες 4 – 8.
17:00 – 18:30 Πασχαλινό εικαστικό παιχνίδι για παιδιά 4- 9 χρονών από την ομάδα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «μ17»: Ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες του πηλού παίζοντας και δημιουργούμε μια πασχαλινή κατασκευή από κέφι και χώμα!
18:30 20:00 «Ζωγραφικό mix & match» από το καλοκαιρινό φεγγάρι ηλικίες 3 – 8.
Εργαστήρια για γονείς:
Κυριακή
«Καφέ Γονέων: συζητάω για το παιδί μου» από την Ειδική Παιδαγωγό και την Ψυχολόγο της «Λέξης», Χριστίνα Κοτρώνη και Ιωάννα Θυμιοπούλου. Ώρα διεξαγωγής: 14:00.
«Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία με το παιδί μου». Από την ψυχολόγο της «Λέξης» Ιωάννα Θυμιοπούλου. Ώρα διεξαγωγής: 16:00-17 :00.
Η «Λέξη» για 2 ώρες θα υποδέχεται γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και εφήβων, δίνοντας τους την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να ενημερωθούν για γνωστικά και συναισθηματικά ζητήματα των παιδιών τους. Ώρα διεξαγωγής: 17:00-19:00.
Πληροφορίες: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι , Μετρό Κεραμεικός, www.facebook.com/pitsirikia , Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου, 11.00 – 20.00, είσοδος ελεύθερη.

«Blue Market»
Πασχαλινό bazaar στην καρδιά της Αθήνας διοργανώνει η ομάδα «Blue Market» την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου. Στην οδό Κολοκοτρώνη 3 - 5 στην πλατεία Κολοκοτρώνη απέναντι από την παλιά Βουλή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά προϊόντα σχεδιαστών, καλλιτεχνών, δημιουργών και ανεξάρτητων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ρούχα, κοσμήματα, οργανικά προϊόντα, vintage και retro, διακοσμητικά, αξεσουάρ, βινύλια κ.λπ γεμίζουν το πασχαλινό bazaar.
Την προσπάθειά της ομάδας «Blue market» στηρίζουν και για τις δύο ημέρες, η Community Bar με Flair Show κʼ Molecular coctails, η σχολή χορού poema με δωρεάν μαθήματα tango, το δίκτυο δικαιωμάτων του παιδιού και γνωστοί djs, που θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 3-5, πλατεία Κολοκοτρώνη (απέναντι από την παλιά Βουλή), www.facebook.com/pages/The-Blue-Market/475887095800788 , Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου.

Στη Θεσσαλονίκη με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Λαμπάδες και άλλες κατασκευές που «μοσχοβολούν» Πάσχα σε ένα bazaar γεμάτο χαμόγελα. Το «Χαμόγελου του Παιδιού» σας περιμένει στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 4 Μαΐου, με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Πληροφορίες: Ερμού και Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 4 Μαΐου, ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00 ως 21:00 και Σάββατο από 9:00 ως 15:00.



 clickatlife