10 Ιουλίου 2013

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιουλίου 2013

Παραστάσεις Καραγκιόζη, Κουκλουκλοθέατρο, Μουσικές συναυλίες, συνθέτουν το ψηφιδωτό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που ξεκινά την Τρίτη 9 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου.


Μουσική Συναυλία, Κουκλοθέατρο και Παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρά και μεγάλα παιδιά….
Παραστάσεις καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, τον Καραγκιόζη του Σωκράτη Κοτσορέ, Κουκλοθέατρο από το Κουκλοθέατρο Χαρχουτ Χρήστο Αυτσίδη και Μουσική Βραδιά με την Ορχήστρα "Νάστρα" θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στις γειτονιές του Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 09 Ιουλίου στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού  (Αγ Νεκταρίου 2 & Ιφιγενείας)  θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών Άθως Δανέλλης.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου η ορχήστρα ΝΑΣΤΡΑ θα πραγματοποιήσει συναυλία στο θεατράκι της πλατείας Θεόδωρος Κολοκοτρόνης (ΗΣΑΠ).

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Πλατεία του Αγίου Λουκά στο «Πέτρινο» θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη από τον Καραγκιόζη του Σωκράτη Κοτσορέ.

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο προαύλιο του 9ου & 10ου Δημοτικού σχολείου (Αυγής & Ματρόζου) θα δοθεί παράσταση από το κουκλοθέατρο Χαρχούτ με τίτλο «Ρόδες Από Πορτοκάλι, Τρένο Από Αγριολούλουδα, Και Αχτίδες.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα δοθεί από το θέατρο σκιών «Σπυρίδων» η παράσταση « Ο Καραγκιόζης Παγωτατζής» και

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην πλατεία της Αγίας Τριάδας το κουκλοθέατρο Χαρχούτ θα δώσει την παράσταση «Σταγόνες, Νιφάδες, Ηλιαχτίδες, Αερόπλοια & Λυγισμένα Φύλλα».

Ο Δήμος αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πολιτών για αναψυχή σε μια τόσο δυσοίωνη εποχή αλλά και τιμώντας την τέχνη του θεάτρου σκιών και του κουκλοθέατρου επιλέγει να πραγματοποιεί δραστηριότητες σαν και αυτή των παραστάσεων στις γειτονιές του Ηρακλείου Αττικής στηρίζοντας τους δημότες και τους καλλιτέχνες. 

Ειδικά για αυτή την επιλογή του δήμου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος τόνισε « Η έννοια της γειτονιάς, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουλτούρας. Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν τη νοοτροπία μας, το χαρακτήρα μας, ήταν το παιχνίδι στις πλατείες, στις αλάνες και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας που θα ήταν ιδανικό να διατηρηθεί. 

Με αυτό το σκεπτικό ο δήμος έχει φροντίσει οι αυλές των δημοτικών σχολείων της πόλης εκτός του 5ου δημοτικού από φέτος είναι ανοιχτές τα απογεύματα για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να παίζουν, να κάνουν παρέες, να βγαίνουν από το σπίτι, να αφήνουν κατά μέρος τον υπολογιστή, να έχουν προσωπική επαφή με τους φίλους τους και να γνωρίζουν καινούριους. 

Ελπίζω αυτές οι παραστάσεις να αποτελέσουν αφορμή για διασκέδαση και αναψυχή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.»

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 20.30
ΑΥΛΗ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 20.30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ «ΘΕΑΤΡΑΚΙ»
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΝΑΣΤΡΑ»

11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 20.30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΠΕΤΡΙΝΟ»
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 20.30
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΑΥΓΗΣ-ΑΝΩ ΨΑΛΙΔΙ
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΡΧΟΥΤ

16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 20.30.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ «ΘΕΑΤΡΑΚΙ»
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ ΑΠΟ  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 20.30.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ
«ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ»

Περισσότερες Πληροφορίες
Τηλ.:213 2000 211 - 213 2000 170
Αντιδήμαρχος Δημήτριος Μπούκης
Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα 3ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.