29 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “ΠΝΟΗ”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “ΠΝΟΗ” της οποίας ηγείται ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κ. Κυριάκος Κουτρούλης 


Τις ημέρες αυτές η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχτηκε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα. Τίθενται  σε διαθεσιμότητα οι φύλακες των σχολείων και οι δημοτικοί αστυνομικοί μέχρι την οριστική απόλυσή τους. 

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος πρέπει να σκεφτεί τις συνέπειες αυτών των ενεργειών. Σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει ότι θα αυξηθούν κρούσματα παραβατικότητας στους χώρους των σχολείων. Η ασφάλεια που έδινε στο γονέα το παιχνίδι του παιδιού στο προαύλιο του σχολείου εξαφανίζεται. Ο Δήμος θα χάσει έσοδα από τα πρόστιμα που επέβαλε η δημοτική αστυνομία για παράνομες ενέργειες. Θα αυξηθεί επιπλέον  η παρανομία σε επίπεδο παραεμπορίου στους δρόμους και στις πλατείες του Ηρακλείου κλπ.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η  Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι δήμοι, χάνουν θεσμούς που ήταν αποτέλεσμα πολλών αγώνων και διεκδικήσεων των ίδιων των δημοτών. Στο όνομα μιας ξενόφερτης εντολής ο Δήμος δεν μπορεί να διοικήσει τα του οίκου του. Και αν σήμερα είναι τα πρώτα θύματα οι φύλακες και οι δημοτικοί αστυνόμοι πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλοι θεσμοί για τους οποίους ο δημότης πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει. Αναφερόμαστε και στην καθαριότητα και στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ. Όπως δείχνουν οι εξελίξεις οι  δημότες θα πληρώνουν για  απολαβές που δε θα έχουν.

Και δυστυχώς σε αυτές τις δυσοίωνες προοπτικές έχει βάλει το χεράκι της και η σημερινή διοίκηση του Δήμου που κρίνεται τουλάχιστον ανεπαρκής για τη συγκεκριμένη συγκυρία. Διαφωνεί αφού έχει ήδη αποφασιστεί το τι θα γίνει. Εσκεμμένα ή όχι, αν και  στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κουτρούλης είχε αναφερθεί στην προώθηση της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως για τον πιθανό ξαφνικό θάνατο του νομικού προσωπικού της κοινωνικής πρόνοιας. με αποτέλεσμα ο Δήμος αν δεν τροποποιήσει τον οργανισμό του άμεσα να μην μπορεί πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίας βρεφονηπιακών -παιδικών  σταθμών και ΚΑΠΗ στους δημότες και κατοίκους του. αλλά δεν έγινε  τίποτα.

Η διοίκηση όμως οφείλει να προβλέπει και να προστατεύει τους θεσμούς για τους οποίους είναι υπεύθυνη. Δεν φτάνει μόνο εκ των υστέρων μια ανακοίνωση ή λογία συμπαράστασης.

Παρόλα αυτά και μπροστά στην άδικη και επιπόλαιη κατάργηση βασικών θεσμών των δήμων η Δημοτική Παράταξη “ΠΝΟΗ” δηλώνει κατηγορηματικά ότι

- είναι κοντά στους εργαζόμενους που χάνουν άδικα την εργασία τους
- θα συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις τους
- θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την ακύρωση της άδικης  αυτής  απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.