5 Ιανουαρίου 2014

Στους ΟΤΑ 17,8 εκατ. ευρώ από οφειλές παρελθόντων ετών-60.785 στον Δήμο Ηρακλείου

Αποδίδονται στους Δήμους της χώρας, 17.822.916,67 ευρώ. Το ποσό αποτελεί  έναντι της δόσης έτους 2013, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς.


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για το ένα δωδέκατο του συνολικού ποσού της πέμπτης από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν στην αυτοδιοίκηση.

Το σχετικό ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων -έργων των Δήμων της χώρας.

Ωστόσο με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων, υπάρχει η δυνατότητα τα αποδιδόμενα στους δήμους ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα.

Εν τω μεταξύ από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί ποσό 2.773.266,29 ευρώ από τους υπόχρεους δήμους, προκειμένου να συμψηφιστούν οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.  Επίσης, θα παρακρατηθεί ποσό 6.972.014,31 € από τους υπόχρεους δήμους. Το ποσό θα κατατεθεί στο λογαριασμό του Προγράμματος «Αυτοδιοίκηση- Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)».

Αναλυτικά η απόφαση και οι κατανομές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.