14 Ιανουαρίου 2014

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση της συνέλευσης της Ο.Μ. Ηρακλείου Αττικής

...........
Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της καταστολής, της ανισότητας, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους, μέσα από τη φασίζουσα πολιτική της συνεχίζει να βάζει μαύρο στις ζωές μας, να καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί την ελπίδα από κάθε νέο άνθρωπο.


Η μόνη λύση εξόδου από το ασφυκτικό πλαίσιο της κυβέρνησης των μνημονίων είναι η ολική ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ανατροπή όχι απλά της κυβέρνησης αλλά μιας ολόκληρης λογικής, κυβερνητικής, εργοδοτικής, ανατροπή της λογικής της συνδιαλαγής, της διαφθοράς, της συγκάλυψης και της ατιμωρισίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει πιο πολύ από ποτέ ως η πολιτική δύναμη που θα αλλάξει τη ρότα αυτού του τόπου προβάλοντας τη λογική της αλληλεγγύης αντί της φιλανθρωπίας, των ίσων ευκαιριών έναντι των “βολεμένων ημέτερων” και του κοινωνικού κράτους απένατντι στα λουκέτα, τις απολύσεις, την κατάργηση της δημόσιας υγείας και της παιδείας.

Πρώτος σταθμός αναμέτρησης με το κυβερνητικό κατεστημένο είναι οι Αυτοδιοιηκητικές εκλογές και οι Ευρωεκλογές του 2014. Η μάχη που θα δοθεί θα είναι βαθύτητα πολιτική σε αντίθεση με την κυβέρνηση που θέλει να δώσει έναν άλλο χαρακτήρα που θα έχει πιο πολυ προσωπικά χαρακτηριστικά και όχι αυτό της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Ο «Καλλικράτης», που παρουσιάστηκε ως μεγάλη μεταρρύθμιση και εγγυητής της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, οδήγησε την αυτοδιοίκηση στο σημερινό τέλμα. Γιατί, στην πραγματικότητα, ήταν μια αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική αντιμεταρρύθμιση, στην ουσία ήταν η πρώτη μνημονιακή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων κατευθύνσεων, για απολύσεις και λιγότερο κράτος. Τρία χρόνια μετά, ολοι οι Δήμοι, όπως και ο Δήμος μας, κυριολεκτικά, αφανίζονται και απογυμνώνονται από υπηρεσίες και υποδομές.

Στα πλαίσια αυτά, σε κάθε δήμο θα πρέπει συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής. Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την χώρα απευθύνεται στην άλλη Ελλάδα, στην Ελλάδα των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων, του αγροτικού κόσμου, της εργασίας, των φτωχών, των εκατομμυρίων ανέργων, των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την περίθαλψη και τη σύνταξή τους, που μένουν χωρίς ρεύμα. Στους ανθρώπους της διανόησης, της δημιουργίας, της επιστήμης, του πολιτισμού.

Απευθύνεται στην ανυπάκουη Ελλάδα, στην κοινωνία που αντιστέκεται υπερασπιζόμενη τη ζωή και το περιβάλλον. Στην κοινωνία που αγωνίζεται, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία, όπως οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες. Στον κόσμο της παιδείας και της έρευνας, των διοικητικών, των διδασκόντων, των ερευνητών στα δημόσια ΑΕΙ. Στους εργαζόμενους της ενημέρωσης, στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Απευθύνεται στην κοινωνία της αλληλεγγύης, στον κόσμο αυτό που δίνει μάχη μέσα από αυτόνομα δίκτυα σε εκατοντάδες γειτονιές και πόλεις, για να μπορούν οι άνθρωποι, έλληνες και μετανάστες, να ζουν με αξιοπρέπεια.

Απευθύνεται στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στον «αόρατο κόσμο» των προσφύγων και μεταναστών, των χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, των περιθωριοποιούμενων λόγω σεξουαλικής επιλογής. Απευθύνεται στη νεολαία, που βλέπει να της κλέβουν το μέλλον. Στη νεολαία που εξεγείρεται, που οργανώνει τη δράση της στις σχολές και τα σχολεία και που «ανταμείβεται» με εκφοβισμό και άγρια καταστολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη γειτονιά μας, στο Ηράκλειο θα δώσει τη μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών μέσα από την Δημοτική Παράταξη “Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου-Αξιοπρέπεια-Αντίσταση-Αλληλεγγύη” με υποψήφια Δήμαρχο την επικεφαλής της παράταξης Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Το συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών σχετικά με την επιλογή του Υποψήφιου Δημάρχου πιστεύει ότι αυτός που θα αναλάβει θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία διοίκησης, γνώση των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων της πόλης, να διαθέτει πολιτική επάρκεια και οξυδέρκεια, να έχει την ικανότητα να συνενώνει πρόσωπα και απόψεις χωρίς όμως να αθετεί υποχρεώσεις , υποσχέσεις, και χωρίς να εγκαταλείπει τις αρχές και τις ιδέες της Αριστεράς.

Να είναι διατεθειμένος-η να καταλάβει θέσεις εξουσίας και να τις διαχειριστεί, όχι όπως τις διαχειρίστηκαν οι προηγούμενοι, αλλά να υπηρετήσει, από αυτές τις θέσεις, τους πολίτες που βιώνουν σήμερα αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, αντιμεωπίζοντας την ανεργία και την ανέχεια που εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να προάγει την αρχή της συλλογικότητας, και να ηγηθεί ενός αγώνα που θα οδηγήσει στην νίκη και την ανατροπή.

Στόχος μας είναι να αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου στο Ηράκλειο Αττικης.

Ο στόχος μας υπηρετεί πρώτα απ' όλα την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης και την θεμελίωση της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη.

Το αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμά θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακές πολιτικές ούτε βέβαια και τους υποστηρικτές τους.

Δίνουμε τη μάχη προκειμένου η χαλαρή ψήφος που μέχρι τώρα υπήρχε να γίνει ψήφος συνειδητή, και σε καμία περίπτωση ψήφος ανάθεσης. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές πρέπει να είναι ψήφος που θα οδηγήσει σε μία νέα εποχή την χώρα και τον τόπο μας.

Ψήφος στη δημοτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η απάντηση σε όσους καπηλεύτηκαν μέχρι σήμερα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και μετέτρεψαν το Ηράκλειο σε θλιμένη πόλη, με τεράστιο κυκλοφοριακό, χωρίς ελεύθερους χώρους, χωρίς αξιοποίηση και πρόσβαση στον μοναδικό ίσως πνεύμονα που είναι το κτήμα Φιξ.

Ψήφος στη δημοτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει μία άλλη δημοτική αρχή που δε θα είναι Δημαρχοκεντρική αλλά θα προάγει τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου, στη διαχείρηση και στην αλληλεγγύη, μια δημοτική παράταξη που θα ανταποδίδει στους Δημότες κοινωνικές παροχές.

Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου που θα είναι στον αντίποδα, της σημερινής Δημοτικής Αρχής που εφαρμόζει πιστά τους νόμους των Μνημονίων (απολύσεις, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση δημοτικών επιχειρήσεων κλπ).

Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου και είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Παιδεία, με τους μικρομεσαίους που υποφέρουν ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε ΑΜΕΣΑ μέτωπα αντίστασης και λαικές επιτροπές ανατροπής και αγώνα σε κάθε γειτονιά.

Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου με σταθερό μέτωπο ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής.

Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου και είμαστε απέναντι σε ευκαιριακές συμμαχίες και σχήματα που χτίζονται με δήθεν ανεξάρτητους, ενώ είναι γνωστό ότι είναι ταυτισμένοι με τις μνημονιακές πολιτικές επιλογές από τη μία και το δημοτικό κατεστημένο έχοντας χρηματίσει διαχειριστές εξουσίας και διοίκησης στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου και είμαστε αντίθετοι στα λόμπυ επιχειρηματιών που έχουν αλώσει την πλατεία του Ηρακλείου. Είναι απαράδεκτα συνένοχες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που με την ανοχή τους άφησαν ανεξέλεγκτους να κερδοσκοπούν πάνω στο δημόσιο χώρο (πλατεία, χτίσιμο ελεύθερων χώρων κλπ.

Σύμμαχοί μας στο κάλεσμα για να χτίσουμε ένα Δήμο Δημοκρατικό, Συμμετοχικό, αλληλέγγυο, είναι οι συμπολίτες και οι φορείς που αναδυκνύονται μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικούς αγώνες.

Σύμμαχοί μας όσοι δεν εμπλέκονται σε λογικές συντήρησης και πισωγυρίσματος.

Σύμμαχοί μας όσοι ενώνουν και δεν διχάζουν.

Προβάλουμε το πολιτικό πλαίσιο και τη συλλογικότητα προβάλουμε το Εμείς έναντι του ΕΓΩ.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισες,τους άνεργους, τους εργάτες, τους μισθωτούς του Ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα,τους συνταξιόύχους, τους επιστήμονες και τους ελευθεροεπαγγελματίες.

Καλούμε τις αριστερές, αντιμνημονιακές και αντινεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες του Δήμου μας σε ένα κοινό σε μία κοινωνική συμμαχία αλληλεγγύης, σε ένα μέτωπο αντίστασης, ανατροπής και δημιουργίας.

Ξεκινάμε τον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές πιστεύοντας βαθύτατα ότι στο Νέο Ηράκλειο αρχίζει μια νέα εποχή βασισμένη σε ένα αξιακό πλαίσιο με αρχές και ήθος.

Από αύριο όλα τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να σηκώσουν το βάρος του αγώνα και αναλαμβάνουν ουσιαστική δράση μέσα από την ενεργοποίησή τους στη δημοτική μας κίνηση και στις ομάδες δουλειάς, με πρώτο βήμα τη συγκρότηση των λαικών επιτροπών αντίστασης και ανατροπής σε κάθε γειτονιά.

Δύναμη μας η θέληση για Ανατροπή
εφαλτήριο η Ενότητα και ο αγώνας
Για τη Συντονιστική Γραμματεία ΟΜ Ηρακλείου Αττικής

Η Συντονίστρια Γραμματέας
Αιμιλία Τζίβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.