28 Ιανουαρίου 2014

Γ. Μιχελάκης: Δεν αλλάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών

Δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι «όλα θα γίνουν κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί».


Ειδικότερα μιλώντας ο υπουργός Εσωτερικών στο ραδιοσταθμό Βήμα FM,  τόνισε πως «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το μυαλό μου τώρα, εδώ που είμαι, έχει να κάνει με άλλα. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Όλα θα γίνουν κανονικά». 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος, όπου χρειαστεί, στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές.  Γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, όσο και των δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης και οι οποίοι ζητούν ο πρώτος γύρος των εκλογών να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως προβλέπει ο νόμος για τον Καλλικράτη.

Η κυβέρνηση είχε απαντήσει στις αιτιάσεις αυτές ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος, ωστόσο όταν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προκλήθηκε να απαντήσει σχετικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών και Διαφάνειας της Βουλής, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής ερώτησης που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και εν συνεχεία να καταθέσει την τροπολογία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.