25 Ιανουαρίου 2014

“Αποτυχημένη η δημοτική Αρχή Βλασσόπουλου” (photos+video)

Πυρά εις βάρος της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκτόξευσε ο πρώην Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιώργος Μαστοράκος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης και στην οποία ανακοίνωσε την κάθοδο του ως υποψηφίου Δημάρχου μέσα από το νέο συνδυασμό Δημοτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Ηρακλείου (ΔΑΣΗ).


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χ-τύπου ο κ. Μαστοράκος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τη Δημοτική Αρχή πως δεν αξιοποίησε κονδύλια του ΕΣΠΑ, η δημοτική συγκοινωνία απαξιώθηκε και δεν έχει κάνει έργα υποδομής στην πόλη. “Δεν έχει γίνει κάτι ορατό στην πόλη σε αυτή τη θητεία” είπε χαρακτηριοστικά και έκανε λόγο για “αποτυχημένη διοίκηση”.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου ήταν η πρώτη δημόσια παρουσίαση της νέας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης με τον κ. Μαστοράκο να δηλώνει “πως κατεβαίνουμε στο Ηράκλειο με στόχο να συνεχίσουμε ό,τι φτιάξαμε και το οποίο αλλοιώθηκε”. Ο πρώην Δήμαρχος ξεκαθάρισε, δίνοντας έτσι απάντηση στις φήμες, πως δεν κατεβαίνει για να κάνει ζημιά σε οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο.  Εδώ συμπλήρωσε πως τιμάει και σέβεται τους υποψηφίους άλλων παρατάξεων που στο παρελθόν συνεργάστηκαν μαζί του. “Δεν θα βρεθώ απέναντι τους με λογικές αγοραίες όπως είχε συμβεί το 2006 εις βάρος μου και ελπίζω να μη συμβεί και τώρα” ήταν το αιχμηρό σχόλιο του.
Ο κ. Μαστοράκος απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν πως είναι πλέον η ώρα για άλλους να διοικήσουν το δήμο τονίζοντας “πως με πρωτόκολλο δεν βγαίνουν οι δήμαρχοι αλλά με λαϊκή ψήφο”.  



Σχολιάζοντας αναφορές πως επί της δικής του δημαρχίας (1991-2006) υπήρχαν χρήματα ενώ τώρα τα πράγματα έχουν στενέψει ο κ. Μαστοράκος είπε τώρα το οικονομικό ισοζύγιο του Δήμου είναι καλύτερο απ' ότι τότε και για να δικαιολογήσει αυτή του θέση είπε πως η μείωση των τακτικών πόρων ανέρχεται περίπου στο 50-55% αλλά την ίδια στιγμή είναι αυξημένα σε σχέση με τη δική του εποχή τα έσοδα από τον ΦΗΧ (κυρίως) και λιγότερα από τα ανταποδοτικά ενώ οπαράλληλα έχει μειωθεί η δαπάνη για τους μισθούς των υπαλλήλων λόγω των μνημονιακών μέτρων. Θύμισε δε πως οι δήμοι έχουν πάρει από το κράτος και “δώρο” της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς προμηθευτές και εργολάβους.

Ως βασικά ζητούμενα της επόμενης δημοτικής περίοδου έθεσε την προσπάθεια για βελτίωση της καθημερνότητας του δημότη και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

Σε ερώτηση του Χτύπου σχετικά με τη στάση του στο δεύτερο γύρο των εκλογών σε περίπτωση που δεν προκριθεί σε αυτόν η ΔΑΣΗ ο κ. Μαστοράκος παρουσιάστηκε βέβαιος πως η δημοτική κίνηση θα είναι στο δεύτερο γύρο. Σε άλλο ερώτημα μας για το αν θα δεχόταν να ξαναμπει σε ένα ευρύτερο δημοτικό σχήμα όπως το 2010  είπε πως οι πόρτες της παράταξης είναι ανοιχτές για ευρύτερες συνεργασίες αλλά απέκλεισε τη συμμετοχή σε άλλο σχήμα και συμπλήρωσε πως η ΔΑΣΗ θα δώσει τη μάχη μέρι τέλους.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ανακοινώθηκαν τα ονόματα περίπου 25 υποψηφίων της κίνησης.  

Δείτε και video από τη συνέντευξη τύπου εδώ:

XTYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.