13 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016 ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ, Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Ο Χρήστος Αλεξιάδης είναι πρωταθλητής Ελλάδας κάτω των 18 ετών για το 2016. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Καβάλα, ο Χρήστος πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και με σκορ 8 στα 9, κατέκτησε το 1ο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και πολύ χαρούμενοι που ένα παιδί από το σύλλογό μας, την Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής κατέκτησε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Χρήστος ξεκίνησε το σκάκι πριν από 10 χρόνια περίπου σε ηλικία 5-6 χρονών.


Εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου σε προχωρημένο τμήμα. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα για τον Χρήστο γιατί αντιμετώπιζε συνέχεια καλύτερους σκακιστές μέσα στο τμήμα. Οι ήττες δεν τον αποθάρρυναν ποτέ, το αντίθετο μάλιστα τον έκαναν πιο πεισματάρη.

Πάντα μετά από μια ήττα έλεγε "στην επόμενη παρτίδα θα κερδίσω". Μπορεί στην αρχή να μην είχε το «ξεπέταγμα» που περιμέναμε, αλλά με την πολλή δουλειά και την αμέριστη στήριξη από το σπίτι κατάφερε να εξελιχθεί. Ο στόχος του από μικρός ήταν πάντα ένα πρωτάθλημα Ελλάδας. Εδώ και 3-4 χρόνια ο στόχος αυτός έμοιαζε εφικτός. Στο παρελθόν είχε πλησιάσει αρκετά κοντά στο να πετύχει το στόχο του, αλλά πάντα κάποιο κακό αποτέλεσμα του στερούσε τη χαρά. Τελικά όμως η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ελλάδας ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ένα πρωτάθλημα που συνοδεύεται από πρόκριση στο Παγκόσμιο ή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μόρια για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο.

Τέλος σαν ομάδα, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους προπονητές του για την γνώση και την εμπειρία που πρόσφεραν , στην οικογένεια του για την αδιάκοπη στήριξη, και πάνω από όλους στον Χρήστο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να του ευχηθούμε  να επιτυγχάνει στους στόχους που θέτει σε όλη του την ζωή.

Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής  αν και ένας σύλλογος που δεν έχει καμία βοήθεια από εξωτερικούς παράγοντες και καμιά εξωτερική χρηματοδότηση,  κατορθώνει να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ακόμη πρωταθλητή Ελλάδος.

Σήμερα εκτός από τον Χρήστο στην ομάδα έχουμε την χαρά να συμμετέχουν :

ο Νίκος Καρούσος Πρωταθλητής Ελλάδος κάτω των 8  το 2010, η Νατάσα Παγάνογλου πρωταθλήτρια Ελλάδας στις κατηγορίες κάτω των 14, 16, 18, 2004 – 2006, η Μαρία Πετσετίδη 3η θέση κάτω των 20 και μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα που έχει κάνει ισοπαλία με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάρωφ,  ο Νίκος Κομνηνός προπονητής των  πρωταθλητών μας.   Ελπίζουμε με την δίκαιη αντιμετώπιση μας από τον Δήμο Ηρακλείου να παραμείνουμε στο Ηράκλειο και να συνεχίσουμε να παράγουμε άρτιους ανθρώπους και αθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.