13 Ιανουαρίου 2016

5 υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα ηλικίας 700-1.500 χρόνων φυτεύονται στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται τις επόμενες ημέρες πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, που θα μεταφυτευθούν σε χώρους πρασίνου της πρωτεύουσας, δωρεά της «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.».
Πρόκειται για υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, τα οποία σύμφωνα με βεβαίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι ηλικίας από 700 έως 1.500 χρονών.


Η διάσωσή τους αποτέλεσε υποχρέωση για τη διατήρηση και ανάδειξη αυτών των δέντρων. 
Ετοιμάστηκε ένα σχέδιο μεταφοράς που είναι πλέον στο τελικό του στάδιο και πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να υλοποιηθεί. 

Η μεταφύτευση τεσσάρων από αυτά θα γίνει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (δύο μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ένα στην συμβολή των Οδών Διάκου και Συγγρού και ένα στην πλατεία της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου).

Ένα ακόμα θα φυτευθεί σε κεντρικό σημείο εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.», στο πλαίσιο της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, απαλλοτριώνει τις απαιτούμενες εκτάσεις μαζί με το περιεχόμενο τους, μεταξύ των οποίων είναι και πολλές ελιές.

Ο Δήμος Αθηναίων, ευχαριστεί την «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.» για την προσφορά της, καθώς και όλους τους άλλους φορείς που συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος, όπως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), την Τροχαία Αθηνών, το ΕΚΠΑ, τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ, την Εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ και τις εταιρείες Άλτις και KLORANE, οι οποίοι με την προθυμία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της περιβαλλοντικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.